Podstawowym celem i zamiarem firmy PPHU ‘Algas” sp. j. jest stałe dążenie do zaspokojenia potrzeb i wymagań naszych klientów, szczególnie w zakresie gwarantowanej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego oferowanych asortymentów drobiowych. Osiągnięcie tego celu realizujemy poprzez utrzymanie systemu HACCP (opracowanego na podstawie Codex Alimentarius) i BRC. Z gwarantowaną jakością oferowanych produktów chcemy łączyć wzrost wydajności produkcji poprzez ciągłe usprawnianie procesu produkcji, wprowadzanie nowych rozwiązań technicznych przy rozbiorze i pakowaniu i przechowywaniu mięsa drobiowego.
Pracownicy firmy PPHU ‘Algas” sp. j. zostali przeszkoleni w zakresie wymagań GMP i GHP, systemu HACCP oraz wymogów normy BRC. Wszyscy pracownicy są świadomi zagrożeń, jakie zostały zidentyfikowane podczas procesu produkcyjnego i jednocześnie odpowiadają za jego bezpieczeństwo zdrowotne na każdym stanowisku pracy.
Polityka bezpieczeństwa zdrowotnego jest rozpowszechniona i znana wszystkim pracownikom przedsiębiorstwa PPHU ‘Algas” sp. j. oraz podlega przeglądowi i uaktualnieniu w zależności od potrzeb.